De Xiaomi Mi3 is een smartphone van Xiaomi die men wel het vlaggenschip noemt. Dit toestel is zelfs velen malen sneller als bekende smartphone merken zoals de Galaxy SIV of HTC One. Ook het design van deze telefoon mag er zijn. De fabrikant heeft gekozen voor een unibody behuizing van polycarbonaat. Vooral aan het scherm is zeer veel aandacht besteedt. Hij lijkt namelijk te drijven op ’t toestel. Deze 5 inch Full HD display mag er zijn dus. Daarnaast zorgt een MiUI interface voor een erg prettige gebruikerservaring. Deze smartphone kan geleverd worden in de kleuren wit, zwart en zilver.

Full HD scherm

Nog even terugkomend op het scherm: De pixeldichtheid van dit display is 440 ppi! Er zijn maar weinig telefoons die dit leveren. Concreet betekent dit voor kijkers dat geen enkele pixel van de ander te onderscheiden is. De pixels liggen zo extreem dicht tegen elkaar aan dat alles in elkaar overvloeit zonder aan scherpte in te leveren. Daarnaast is dit display erg helder en worden alle kleuren op natuurlijke wijze weergegeven. Dit scherm is erg gevoelig. Zelfs met je handschoenen aan is het display te bedienen.

Prestaties

Deze Xiaomi Mi3 is zo geliefd vooral vanwege zijn prestaties. Het maakt van deze smartphone een waar snelheidswondertje. De combinatie van de snapdragon 800 processor en het 2GB werkgeheugen zorgt ervoor dat deze telefoon enorm goed scoort als het op snelheid aankomt in diverse testen. Hij blijft nieuwe toestellen van bijvoorbeeld Samsung hierin voor. Kies voor een toestel met 16GB of met 64 GB opslag. Met de 13 megapixel camera is het maken van goede foto’s geen probleem. Alle foto’s zijn haarscherp en erg helder. Ook kun je prima foto’s binnenshuis maken dankzij de extra LED flitser. Deze telefoon is trouwens simlock vrij. De Xiaomi M13 heeft ook een ruim aanbod in accessoires. Kijk hiervoor snel op http://www.tech66.nl/smartphone-accessoires/xiaomi/xiaomi-mi3-accessoires/