De meeste mensen hebben tegen deze tijd een smartphone waarmee ze vrijwel alles doen. Een voorbeeld van een smartphone is een Samsung en een iPhone 5 of een iPhone 6. Deze iPhone’s zijn van het merk Apple. Je kan op een smartphone op internet, je kan ermee bellen en je kan ermee sms’en. Dit is allemaal nieuw en voor sommige mensen ook best lastig. Daarom zullen ongetwijfeld veel mensen ook nog een gewone telefoon hebben. Een simpele telefoon waarmee je kunt bellen en sms’en en waarmee je bereikbaar bent voor andere mensen. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen een gewone telefoon en zo’n smartphone?

De verschillen

1. Allereerst het internet. Op een smartphone kan je op internet. Hier heb je ook nog twee keuzes bij. Je kan er voor kiezen om bij je abonnement internet te nemen. Dit houdt in dat je altijd en overal op internet kan. Je kan er ook voor kiezen om het wat simpeler te houden en een gewoon abonnement nemen waarbij je alleen maar kan bellen en sms’en. Je kan dan wel gebruik maken van het internet op de smartphone, alleen is het wel zo dat dit alleen kan als je wifi hebt. Op een gewone telefoon kan je ook op internet, ook op de wifi, alleen zal dit een stuk lastiger zijn dan op een smartphone. Op een smartphone heb je namelijk groot beeld en een gewone telefoon heeft meestal een heel klein scherm. Dit zorgt ervoor dat dingen onoverzichtelijk zijn.

2. Zoals ik al een beetje zei, de smartphones zijn over het algemeen een stuk groter dan de gewone telefoons. Neem als voorbeeld een Nokia en een smartphone van bijvoorbeeld Samsung of Apple. Als je deze twee naast elkaar houdt, zal het verschil qua grootte meteen opvallen. Een smartphone is dus eigenlijk ideaal voor iemand die slechte ogen heeft. Omdat je deze smartphone letterlijk kan aanpassen aan je ogen.

3. Met een smartphone ben je tegenwoordig meer ‘in de mode’. Je ziet eigenlijk wel dat bijna iedereen zo’n smartphone heeft. Je gaat dus wel mee met de tijd als je ook een smartphone aanschaft. Zo’n oude telefoon is zo van vroeger!

 

smartphones