De iPhones van Apple zijn zeer populair en zien er heel mooi uit. De meeste mensen zijn daarom ook heel zuinig op hun iPhone. Maar toch kan het iedereen overkomen, je laat hem vallen. Voorzichtig pak je je iPhone op en draait het scherm naar je toe om te kijken of die nog heel is. De kans is groot dat dit niet zo is. Maar wat kan je nu het beste doen met je beschadigde scherm?

Veel mensen willen hun iPhone niet beschermen in een hoesje omdat ze de iPhone veel mooier vinden zonder hoesje. Vaak zorgt een hoesje er ook voor dat de iPhone dikker en zwaarder wordt, terwijl de fabrikant deze juist zo dun en licht mogelijk hebben gemaakt. Maar juist de mensen die ervoor kiezen om geen hoesje om hun telefoon te doen hebben een grotere kans op een kapot iPhone scherm. Wat doe je dan met je beschadigde iPhone? In dit artikel wordt meer verteld over wat je kunt doen wanneer je een kapot scherm hebt.

Telefoonverzekering
Bij een verzekeraar kun je een telefoonverzekering afsluiten. Je verzekerd daar tegen valschade en soms ook tegen waterschade. Zo’n verzekeringspakket kost tussen de 5 en 10 euro per maand. Ook is het mogelijk om je iPhone bij AppleCare+ te verzekeren. Dit is dan een soortgelijke verzekering zoals genoemd maar is dan van het merk Apple zelf. Helaas loop je nog steeds risico, ook als je een verzekering hebt afgesloten. Als je bijvoorbeeld een grote barst midden in je scherm hebt maar de iPhone werkt nog wel, dan ben je niet verzekerd. Daarnaast rekenen veel verzekeringsmaatschappijen een eigen risico wanneer je schade claimt. Zo’n eigen risico kost al snel 50 euro. Ook ben je de maandelijkse kosten voor je iPhone kwijt. Dus bij elkaar opgeteld is dat best een aardig bedrag. Daarnaast ben je in veel van die verzekeringspakketten ook beschermd tegen diefstal, maar dit zit vaak ook in de inboedelverzekering, en dubbel verzekeren is nooit nuttig.

Reparatie
Sommige mensen kiezen ervoor om hun telefoon niet te verzekeren en in geval van schade zelf te repareren of te laten repareren. Dit is vaak ook voordeliger dan een verzekering. Als je ervoor kiest om je iPhone zelf te repareren kun je daarvoor de nodige onderdelen los aanschaffen en zelf je schade te repareren. Vaak durven mensen dit toch niet zelf te doen omdat het best lastig is en kiezen ze ervoor om dit door iemand anders te laten doen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Foonz iPhone reparatie service. Tuurlijk, voorkomen is beter dan genezen dus het is handig om je telefoon te beschermen in een hoesje. Maar helaas komt het toch wel vaak voor dat een smartphone schade oploopt.Cracked screen