Veel mensen zijn in deze financieel moeilijke tijden op zoek naar manieren om geld te besparen. Vaste lasten worden verlaagd door te besparen waar mogelijk. Op de kosten van mobiel bellen valt gemakkelijk te besparen. Vergelijk prijzen en bespaar een hoop geld op je mobiele telefonie kosten.

Ben je toe aan een nieuw abonnement? Kies dan voor een goedkoop sim-only abonnement met een los toestel. Wie een los toestel koopt met daarbij een voordelig sim-only abonnement kan flink besparen op de maandelijkse kosten. Vaak zijn de kosten voor een mobiel abonnement met een gratis toestel erbij hoger dan wanneer je kiest voor een losse mobiele telefoon met een sim-only.

Sim-only abonnement

Bij een sim-only abvonnement betaal je alleen voor de belbundel. Je betaalt een vast maandelijks bedrag voor belminuten, sms berichten en internet MB’s. Aangezien je alleen een simkaart krijgt betaal je geen maandelijks bedrag voor een ‘gratis’ mobiele telefoon. Doordat er geen ‘gratis’ telefoon afbetaald hoeft te worden zijn de kosten van een sim-only zeer laag.

Los toestel kopen

Naast een sim-only simkaart heb je natuurlijk wel een mobiele telefoon nodig om te kunnen bellen. Kies voor een los toestel bij je sim-only. Een los toestel kan je bij veel webwinkels kopen. Vergelijk verschillende telefoons om een passende mobiele telefoon te vinden. Let er ook op dat je goed de prijzen vergelijkt van smartphones. De ene winkel kan al snel de helft goedkoper zijn dan de andere.

Conclusie

Wie een sim-only abonnement kiest met een losse mobiele telefoon erbij is vaak voordeliger uit dan wanneer hij kiest voor een mobiele telefoon inclusief abonnement. Een sim-only is vaak al voor een paar euro per maand verkrijgbaar, wie vergelijkt kan mooie aanbiedingen voor nieuwe mobiele telefoons vinden. Hiermee bespaar je maandelijks een mooi bedrag.