Er worden eigenlijk nauwelijks meer telefoons verkocht die geen smartphone zijn. Vrijwel elke telefoon, hoe goedkoop ook, is een z.g. ‘slimme telefoon’. Dat wil zeggen: kleine computers met een aanraakscherm (touchscreen) en die werken op software waarop applicaties zitten. Deze apps kunt u zelf downloaden. Uw menu en mogelijkheden kunt u dus zelf bepalen. Het zijn telefoons met oneindig veel mogelijkheden. In dit artikel nemen we u mee op reis door het landschap van de slimme telefoons. De smartphones. We proberen dieper in te gaan op de soorten die er zijn, wat u daarmee kunt en waarop u eventueel kunt besparen.

Wat kan een smartphone zoal?

Of beter gezegd: wat hebt u aan een smartphone, op welke manier verrijkt het uw leven? De slimme telefoon is een apparaat dat het best te vergelijken is met een computer. Het maakt gebruik van slimme technieken en de software is de motor van het geheel. Deze mobiele apparaten beschikken meestal over een snelle processor, veel geheugen en veel opslagmogelijkheden. Het scherm is bijna altijd te bedienen met aanrakingen. Vandaar ook de Engelse benaming ‘touchscreen’. U kunt met deze mobiele telefoons uiteraard bellen maar er zijn oneindig veel andere mogelijkheden mee. U kunt ermee internetten, zowel via wifi of hotspots maar ook met een mobiel internetabonnement. Het spelen van spelletjes is mogelijk maar ook het bekijken van video’s op hoge kwaliteit. Uiteraard beschikken bijna al deze producten over een goede camera, zodat de smartphone ook direct dienst doet als videorecorder en fototoestel. Applicaties (ook wel apps genoemd) vormen de basis. Deze kunt u zien als sneltoetsen waardoor u binnen een druk op het scherm bepaalde acties kunt uitvoeren.

Smartphone Toetsenbord

Erg gemakkelijk kan een toetsenbord zijn voor je smartphone. Hiermee kan je gemakkelijk en snel typen. Zo kun je snel je mail doen of zelfs werken met je smartphone. Je ziet het. Alles is mogelijk met je smartphone. Zie voor je Smartphone toetsenbord toetsenborden.nl.