Sim Only Abonnement met Internet

Een sim only abonnement is een abonnement waarmee je kunt bellen, sms’en en vaak middels een extra bundel ook kunt internetten. In eerste instantie merk je geen verschil tussen een normale telefoon abonnement en een Sim Only abonnement omdat een normale telefoon abonnement ook bedoelt is om mee te bellen, sms’en en te internetten.

Het verschil zit hem echter in het feit dat je bij een normale telefoon abonnement een mobiele telefoon krijgt. Nou eigenlijk krijg je hem niet omdat je hier maandelijks een bedrag voor moet betalen bovenop het abonnementsgeld. Dit hebben we vaak niet in de gate maar dit bedrag kan al snel oplopen tot een 20 euro per maand dat we moeten bijbetalen voor onze mobiele telefoon. Dus in principe nemen we een abonnement waar we een bepaald bedrag voor moeten betalen en onbewust financieren we dan nog een mobiele telefoon die we erbij gekozen hebben.

Dit is bij een Sim Only Abonnement niet het geval omdat we hier bewust kiezen voor alleen een abonnement. De naam zegt het ook al, Sim Only abonnement.

Sim Only Abonnementen worden steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een Sim Only Abonnement omdat we gehecht raken aan onze mobiele telefoon of smartphone en dus niet zomaar kiezen voor een nieuwe mobiele telefoon of smartphone. Hiernaast weten we vaak niet eens hoe we onze persoonlijke data van onze mobiele telefoon of smartphone moeten overzetten naar onze nieuwe mobiele telefoon of smartphone en blijven dus nog gebruik maken van onze huidige mobiele telefoon of smartphone.

Bij een Sim Only Abonnement krijgen we dus geen mobiele telefoon. Hierdoor hoeven we bij een Sim Only abonnement dus ook niets extra’s te betalen voor een mobiele telefoon waardoor een Sim Only abonnement maandelijks stukken goedkoper is dan een normale telefoon abonnement.

Sim Only Abonnement uitbreiden

Een Sim Only abonnement is net als een normale telefoon abonnement uit te breiden met allerlei bundels en is dus vaak helemaal naar wens samen te stellen. Denk hierbij aan extra sms bundels waarmee je voor een bepaald bedrag per maand een x aantal smsjes krijgt of bijvoorbeeld een internet bundel waarmee je maandelijks 500mb aan data krijgt en tegenwoordig zijn er zelfs bundels waarmee je 1000mb of zelfs meer bij je Sim Only abonnement krijgt. Als je voornamelijk online wil zijn dan kies je voor weinig belminuten, denk daarbij ongeveer aan 100 belminuten, en voor een internet bundel van 500mb of 1000mb. Als je juist veel belt kies je voor een zo groot mogelijke belbundel, denk daarbij aan iets van 500 minuten of zelfs onbeperkt bellen en hier kun je dan ook nog een internet bundel aan vastplakken echter hoeft dit niet. Voor iedereen is er een passende Sim Only abonnement.

Overstappen naar een Sim Only Abonnement

Het overstappen van je huidige abonnement naar een Sim Only abonnement is erg makkelijk. Vaak kun je 4 maanden voor het einden van je huidige contract al overstappen, informeer hiernaar bij je huidige provider. Het overstappen naar een Sim Only abonnement wordt vaak voor je geregeld door de Sim Only provider en je hoeft alleen in de aanvraag aan te geven dat je wil overstappen en je huidige telefoon nummer wil behouden. Na het aanvragen en goedkeuring krijg je een nieuwe simkaart thuis die je huidige telefoon nummer krijgt nadat je contract afloopt bij de oude provider. Je krijgt dus een simkaart met al een tijdelijke telefoon nummer welke later omgezet wordt naar het telefoon nummer welke je wilde behouden.

Sim Only Vergelijken

Om zelf de voordelen te zien van een Sim Only abonnement raden we je aan om zelfs eens te vergelijken. Je weet wat je nu betaald voor je telefoon abonnement en je weet wat je daarvoor terugkrijgt aan belminuten, smsjes en internet. Je kunt op www.simonlyinternet.nl makkelijk Sim Only Abonnementen vergelijken om zelf te zien wat hoeveel je kunt besparen op je maandelijkse kosten.