In de maand mei zal Nokia een nieuw budget toestel op de markt brengen die verder gaat met de Lumia 500 en 600 serie en dit zal de Nokia Lumia 630 worden. Het toestel wordt tegelijkertijd gelanceerd worden in Nederland als op andere plekken in de wereld wat een uitzondering is op de standaard, want normaal komen Nokia toestellen een paar maanden later uit in Nederland dan in andere landen, zoals onder andere bij de Nokia Lumia 1520 het geval was.

Hoewel de nieuwe versie van Windows Phone pas geleden uitgebracht is, zal de Nokia Lumia 630 de eerste toestel zijn waarbij de Windows Phone 8.1 versie al geïnstalleerd is bij aankoop van het toestel. Volgende toestellen die later dit jaar op de markt verschijnen zullen uiteraard ook de nieuwste versie hebben en de eerstvolgende kunnen we al deze zomer verwachten.
Wat ook al een tijd bekend is, is dat Microsoft het bedrijf zal overnemen. Het is dan ook de vraag of dit toestel het laatste toestel zal zijn van Nokia die echt hun naam nog draagt, want de overnames zullen binnen zeer korte tijd compleet zijn.

Er zijn al een paar specificaties bekend van de Nokia Lumia 630 zoals de processor van de telefoon, die bestaat uit een Snapdragon 400 Quad-core met 1,2 GHz. Het scherm is 4,5 inch groot en gebruikt dezelfde technologie als de laatste Nokia Lumia’s die het mogelijk maakt om het scherm zelfs bij fel zonlicht goed af te lezen. Het toestel zal ook in verschillende kleuren te verkrijgen zijn zoals bijvoorbeeld zwart of oranje. De prijs van de Nokia Lumia 630 zal rond de 149 euro inclusief BTW liggen.

Concurrent Sony is ook volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe Sony Xperia modellen. Zo zou de Xperia Z2 dit jaar uit moeten komen.