Dat mobiele telefonie nog steeds erg in opkomst is, daar mag geen twijfel over bestaan. Dat de prijzen hiervoor echter flink zijn gestegen in de laatste jaren is niet bij iedereen bekend. Met nieuwere toestellen gaan de prijzen ook steeds omhoog. Om nog aan een ouder toestel te komen blijkt steeds lastiger. Er zijn echter ook alternatieven om onder de drukkende kosten van mobiele telefonie uit te komen.

Het eerste alternatief om de kosten naar beneden te krijgen is een wellicht wat ouderwetse oplossing. Door van mobiele telefoon over te stappen op de huistelefoon bespaar je al snel veel geld per maand. De koste van de vaste telefoon bij een alles in 1 pakket zijn vaak veel lager dan de kosten voor mobiele telefonie. Veel mensen zullen dit ouderwets vinden en hier geen interesse in hebben, omdat zij geen afstand meer kunnen doen van hun mobiele telefoon. De vaste lijn heeft echter ook voordelen. Je hebt altijd bereik, er zijn geen limieten aan de belminuten en bellen naar het buitenland kan veel voordeliger dan met de mobiel.

Een ander alternatief is het vergelijken van abonnementen. Er zijn namelijk altijd goedkopere alternatieven te vinden voor veel mobiele telefoons. Nu kun je niet verwachten dat bij de nieuwste toestellen dit ook al van toepassing is, maar bij de iets oudere toestellen zijn er vaak mooie aanbiedingen die aantrekkelijker zijn qua prijs dan je huidige abonnement. Ga dus online bijvoorbeeld eens op zoek naar vergelijkingssites om zo de kosten van de mobiele telefonie fors te verlagen.

Heb je geen behoefte aan internet op jouw mobiele telefoon, dan kun je kiezen voor een prepaid toestel. Met een prepaid toestel kun je een abonnement afsluiten voor bellen, sms’en en internetten, waarbij je zelf het bedrag op jouw toestel bepaalt. Wifi is gratis, dus internetten kan dan gratis wanneer je verbonden bent met een wifi netwerk. De kosten voor bellen en sms’en bepaal je logischerwijs wel zelf, want dit gaat van het beltegoed af.