Een mobiel telefoon abonnement is het meest afgesloten abonnement voor het gebruik van een mobiele telefoon. Een telefoon abonnement is essentieel bij het gebruik van een mobiele telefoon omdat een mobiele telefoon niet volledig kan functioneren zonder een mobiel telefoon abonnement. Jaren geleden werd er vooral gebruik gemaakt van prepaid mobiele telefoons, maar een telefoon abonnement is veel goedkoper qua de tarieven die er betaald moeten worden voor de verbruikte belminuten, verstuurde sms’jes en bij het gebruik van mobiel internet. Bij een telefoon abonnement sluit je van te voren een contract af bij de provider waarin staat hoe groot je bundels zijn van het abonnement. Hierbij geldt hoe hoger de bundel, des te lager de kosten voor bellen, sms’en en internetten.

Telefoon abonnementen vergelijken loont!

In Nederland is het aanbod qua telefoon abonnementen gigantisch en de meeste mensen zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn ook reusachtige prijsverschillen tussen de diverse providers qua telefoon abonnementen. Het maakt in principe niet uit of het gaat om een telefoon met of zonder abonnement, de prijsverschillen blijven bestaan. Wij raden je dan ook aan om de verschillende providers en telecomwinkels met elkaar te vergelijken. Het vergelijken kan het beste door bij iedere provider dezelfde bundels te selecteren, want zo kom je erachter welke provider daadwerkelijk het goedkoopst is met haar telefoon abonnementen. Heb je geen nieuwe telefoon nodig maar alleen een telefoon abonnement dan is een sim only telefoon abonnement aan te raden.

Sim only telefoon abonnement

Heb je al een goed werkende telefoon tot je beschikking dan is het vaak niet nodig om een nieuwe telefoon te krijgen bij een telefoon abonnement. Je kan ook kiezen voor een sim only telefoon abonnement waarbij je alleen betaald voor de bundels die je afsluit bij de provider. Je zou er voor kunnen kiezen om een Nokia Lumia te kopen en er dan een sim only abonnement erbij te nemen. Steeds meer Nederlanders stappen over op een sim only telefoon abonnement omdat er met een sim only ontzettend veel bespaard kan worden op de maandelijkse telefoon kosten. Naast standaard telefoon abonnementen bieden de providers ook allemaal de voordelige sim only’s aan. Voor deze abonnementen geldt ook dat het slim is om de verschillende providers te vergelijken, want ook in de sim only abonnementen zitten enorme prijsverschillen.