Iedereen houdt van het internet, vooral op de mobiele telefoon. Elke Nederlander wil op elk moment online kunnen gaan en er het liefst zo weinig mogelijk voor betalen. Met mobiel internet kun je verbinding maken met het internet op de mobiele telefoon wanneer je dat wilt. Je hoeft geen internetkabels te gebruiken en een Wifi verbinding is ook niet nodig. Met mobiel internet beschik je over een eigen internetverbinding. De betrouwbaarheid van mobiel internet is vergelijkbaar met de dekking van bellen. Net zoals met bellen is het signaal van belang of mobiel internet mogelijk is of niet. Het signaal bepaalt grotendeels of mobiel internet niet werkt, traag of snel is.

Abonnement of prepaid
Als je veel gebruikt maakt van internet op de mobiele telefoon dan is een abonnement de beste keuze. Met een abonnement hoef je je geen zorgen te maken dat het beltegoed opraakt en je hoeft niet steeds het beltegoed op te waarderen. Bij een abonnement moet je vervolgens een keuze maken uit de verschillende databundels die verkrijgbaar zijn bij de providers. Een goede keuze maak je door in te schatten hoeveel je verbruikt per maand en hoeveel je maximaal wilt betalen. Met een prepaid simkaart is mobiel internet mogelijk maar dit werkt op een andere manier. Je betaalt vooraf voor het aantal MB’s dat je kunt gebruiken. Als de hoeveelheid MB’s op is moet je eerst opwaarderen voor je weer gebruik kunt maken van mobiel internet.

Hoeveel data heb je nodig?
Er zijn honderden verschillende databundels beschikbaar die passen bij een specifieke behoefte. Iedereen gebruikt de mobiele telefoon anders waardoor iedereen ook een andere behoefte heeft als het aankomt op het internetverbruik. De grote vraag is hoeveel data je nodig hebt als je op zoek gaat naar een mobiel internet abonnement. Over het algemeen worden smartphone gebruikers ingedeeld in drie categorieën: matige, gemiddelde en grote dataverbruikers. In welke categorie val jij?

  • Een databundel met 1GB is voldoende voor iedereen die alles met mate doet. Als je gebruik maakt van internet dan ben je meestal verbonden met een Wifi verbinding. Je kijkt iedere dag heel even op social media, bijna nooit een video en verstuurd maar één of enkele email per week.
  • Een databundel met 4GB of meer is bedoeld voor personen die meer doen met de smartphone. Terwijl je onderweg bent post je graag een foto op Instagram of update je een Facebook status. Als je daar klaar mee bent kijk je nog een video op Youtube. Dit doe je meerdere keren per week.