Er is tegenwoordig een groot aanbod van internet- en tv-pakketten waaruit u kunt kiezen. Vaak heeft u dan ook nog de keuze om een telefoonabonnement bij zo’n pakket te nemen. Om tot het voor u meest geschikte abonnement te komen, moet u de verschillende pakketten met internet en tv vergelijken.

Het meest vanzelfsprekend is te kiezen voor één aanbieder, waarbij men een abonnement op internet, tv en eventueel telefoon bestelt. De vraag is wat voor u de beste keuze is. Er bestaan vele aanbieders met ieder hun eigen abonnementsvormen, welke allemaal onder verschillende voorwaarden worden aangeboden. Het is dan ook van belang de voor- en nadelen van de aanbiedingen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

Zo zijn er belangrijke vragen die u zichzelf dient te stellen. Wilt u naast een goede internetverbinding ook interactieve televisie? Wenst u internet en tv via de kabel, ADSL of satelliet? Als men kiest voor een aansluiting via de televisiekabel, biedt de combinatie van internet en tv weinig problemen. Daarbij kan een vaste telefoon worden aangesloten via de kabel. Hoewel ADSL meestal iets trager is dan het kabelnetwerk, is deze optie in de regel weer goedkoper. Voor het gebruik van een satelliet dient men te beschikken over een schotel, hetgeen een relatief dure investering is. Daarbij is de internetsnelheid vaak laag, waardoor deze keuze enkel relevant is wanneer de voorgaande opties niet beschikbaar zijn.

Goedkoop internet en tv

Een andere belangrijke vraag is waar u het goedkoopst uit bent. Goedkoop internet en tv vindt u door het aanbod met elkaar te vergelijken. Daarbij dient u naast de prijs per maand rekening te houden met eventuele welkomstkortingen en eenmalige kosten. Deze eenmalige kosten kunnen bestaan uit installatiekosten, de prijs van een interactieve hd recorder en eventuele verzendkosten hiervan. Ook is het van belang om de verschillende voorwaarden met elkaar te vergelijken. Wat op het eerste oog een goedkoop internet- en tv-pakket lijkt, hoeft dat achteraf niet blijken te zijn. Zo kan een lange contractstermijn uiteindelijk een dure keuze te zijn. U bent immers langer gebonden aan het contract en beperkt u in de toekomst om wederom snel en makkelijk over te stappen.

Wie zorgvuldig de tijd neemt om internet en tv te vergelijken om zo tot een daadwerkelijk goedkoop internet- en tv-abonnement te komen, kan enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen. Online zijn er betrouwbare vergelijkingssites te vinden als independer.nl en internetten.nl, die een actuele en getrouwe weerspiegeling geven van het huidige aanbod. Daarnaast kunt u zelf nog een extra controle uitvoeren of alle weergegeven aanbiedingen up-to-date zijn.