Wil je niet al te veel uitgeven voor je mobiele telefoon abonnement? Er is voor jouw goed nieuws te melden. De Amerikaanse telecomprovider FreedomPop komt binnenkort ook naar Nederland. De Amerikaanse provider biedt jouw gratis bellen en internetten aan in ruil voor reclame, hierdoor heb je een gratis telefoonabonnement op basis van reclame.

FreedomPop is inmiddels al enkele jaren actief in de Verenigde Staten en het heeft ongeveer een kwart miljoen klanten. Nu spreiden ze hun vleugels uit en strijken ze neer in België en Nederland. In België loopt nu een test en als dit positief bevalt komt FrredomPop binnen de kortste keren naar Nederland. De test die in België loopt stelt de klant om een gratis abonnement af te sluiten met 200 belminuten, 500 sms’jes en 500MB data per maand, in ruil voor het gratis abonnement krijgt de klant reclames in beeld.

De reclames kunnen worden uitgeschakeld als er wordt overgestapt op een betaald abonnement. Van de 250.000 actieve klanten in de Verenigde Staten is ongeveer 5 tot 15 procent overgestapt op een betaald abonnement. Dit percentage is net voldoende om het bedrijf winstgevend te maken. Als FreedomPop naar Nederland komt zal het aangeboden worden via het netwerk van KPN, aangezien de test in België nu loopt via Base, een dochteronderneming van KPN.