Een smartphone kan je tegenwoordig bijna overal voor gebruiken en dit wordt ook massaal gedaan. Even iets opzoeken, iemand bellen, een berichtje sturen, spelletjes spelen, muziek luisteren en nog veel meer kan je tegenwoordig allemaal met die ene smartphone. Overal waar je om je heen kijkt is er een grote kans dat je iemand met een smartphone in zijn hand ziet en we kunnen er dan ook bijna niet meer zonder. Je wilt natuurlijk contact houden met je vrienden en familie, maar ook met je klanten. Als je succesvol bent, dan wil je dit ook blijven, maar je kan natuurlijk altijd een receptionist of telefoondienst inschakelen. Deze telefoonservice zorgt ervoor dat er altijd iemand de telefoon kan aannemen als jij even geen tijd hebt. Om ook het betalen steeds gemakkelijker te maken zal je binnenkort ook contactloos kunnen betalen met je smartphone.

ING is in de zomer van 2015 met een proef begonnen waar zij 5000 klanten contactloos lieten betalen met hun smartphone. Doordat je je mobieltje al vaak in de hand hebt, kan je hiermee ook zeer snel en gemakkelijk betalen. Het werkt bijna hetzelfde als het contactloos betalen met je pinpas. Je moet je telefoon namelijk bij de pinautomaat houden en bij bedragen onder de 25 euro hoef je geen pincode in te voeren. Heb je een bedrag boven de 25 euro dan kan je de telefoon kort tegen het scherm aanhouden en daarna toets je de pincode in op je mobiel. Vervolgens houd je de telefoon nog een keer tegen de zijkant van het pinautomaat.

Hoe veilig is het betalen met een smartphone? Een smartphone is natuurlijk net als een computer en kan gehackt worden. Om er zeker van te zijn dat de hackers minder kans krijgen om bij jouw geld te komen is het verstandig om een aantal beveiligingsapps op je smartphone te zetten. Het betalen met de smartphone laat zien dat de smartphone steeds belangrijker wordt in het leven en dat over een paar jaar de smartphone niet meer weg te denken is uit onze samenleving.