Maandelijks geven de inwoners van Nederland veel geld uit aan de kosten van hun mobiele telefoon, vaak is deze terugkomende rekening vaak te hoog en kan men dus geld besparen! De meeste mobiele telefoon gebruikers hebben een te duur telefoonabonnement, terwijl een goedkoop sim only abonnement of zelfs een goedkope prepaid simkaart vaak een goedkopere oplossing is.

Voordelen van een sim only abonnement

Een sim only abonnement is een bepaalde vorm van een mobiel telefoon abonnement. Zoals de naam stiekem al verklapt koopt u met een ‘sim only’ enkel en alleen een simkaart. Deze abonnementen hebben als voordeel dat u niet betaald voor een dure mobiele (smartphone) telefoon. U heeft met een goedkoop sim only abonnement een goedkoop abonnement wat u elke maand kan aanpassen. Zo kunt u dus als u een te groot abonnement heeft gekozen de volgende maand uw abonnement aanpassen en vice versa. Ook zijn de tarieven voor een belminuut lager terwijl u wel kan genieten van een goed netwerk, een provider als Simyo staat bijvoorbeeld bekend als een prijsvechter door de lage prijs, maar levert zijn diensten via het betrouwbaarste netwerk van Nederland, namelijk via het netwerk KPN.

Voordelen van een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart is ook een goedkopere oplossing dan een ‘normaal’ telefoonabonnement waarbij u een telefoon krijgt, echter werkt dit via een ander systeem dan via een abonnement. Een prepaid kaart behoeft geen maandelijkse kosten, want u dient van te voren een aantal belminuten / smsjes / MB’s aan te kopen. Doordat u deze diensten van te voren aankoopt weet u altijd waar u aan toe bent en betaalt u dus nooit meer dan u wilt en dan u zelf heeft gebruikt. Bij een telefoonabonnement kan het namelijk nog weleens voorkomen dat u belminuten over heeft die u eigenlijk helemaal niet meer gebruikt en dus wel voor betaald.